Spirulina a paskalizace

Jak to děláme, že si čerstvá spirulina v nápoji SpirAlps uchovává svou výživovou hodnotu? Využíváme metody paskalizace. Pojďte se dozvědět více o tom, jak paskalizace funguje.

Co je to paskalizace?

Metoda High Pressure Processing neboli paskalizace spočívá v potlačení aktivity živých mikrobů, bakterií, virů a plísní bez nutnosti ohřevu. Díky této metodě si nápoj zachová přirozený vzhled, barvu, obsah nutričních látek, chuť i vůni. Životnost nápoje se díky paskalizaci několikanásobně zvyšuje. Takto upravené potraviny je potřeba uchovávat chlazené.

Jak probíhá proces paskalizace?

  1. Čerstvou spirulinu zabalíme do pružného obalu a umístíme do tlakové komory vysokotlakého lisu.
  2. Vše potom ponoříme do tlakovací kapaliny – pitné vody.
  3. Po uzavření v komoře zvýšíme tlak na 6 000 i více barů.
  4. Tento tlak udržujeme po dobu několika minut. Když nedochází k zahřátí, nesnižuje se ani obsah enzymů a vitaminů v čerstvé spirulině.

Proč musí být paskalizované nápoje v plastových lahvích?

Pro nápoje, které se plní pod tlakem, je potřeba zvolit flexibilní balení. Plast dokáže mírně změnit svůj tvar a pak se zase narovnat. Díky tomu lahvička s čerstvou spirulinou nepraskne a bezpečně se dostane až k vám.

Jak se nápoj SpirAlps dostane ve 100% kvalitě až k vám?

Jelikož se jedná o chlazený nápoj, pro přepravu využíváme speciální chladicí vozy. I doma je potřeba SpirAlps uchovávat v lednici při teplotě 3–8 °C. Trvanlivost od výroby je 2 měsíce a po otevření doporučujeme spotřebovat do 3 dnů.

Pro větší účinek doporučujeme pít SpirAlps ráno, ale je možné ho konzumovat během celého dne, nejlépe však do 17 hodin. Večer SpirAlps nedoporučujeme pít, protože nápoj dodává energii.

Pokud nemáte po ránu rádi chlazené nápoje, můžete si jednu lahvičku vyndat z lednice večer před spaním. Při pokojové teplotě vydrží až několik hodin.

Máte-li kuchyň orientovanou na východ, lahev nápoje nikdy nedávejte k oknu. Na přímém slunci může začít kvasit.

Proč je čerstvá spirulina lepší než sušená?

Čerstvá spirulina v nápoji SpirAlpsSpirulina v prášku
Skvělá stravitelnost
(95 % aktivních enzymů)
Horší stravitelnost
(pouze 15 % aktivních enzymů, které tělo dokáže absorbovat)
Vysoké nutriční hodnotyNižší nutriční hodnoty
Vynikající chuť díky obsahu pyré ze šťavnatých broskví a jablekMdlá prášková chuť

Nebo se zastavte v některém z obchůdků, kam SpirAlps dodáváme.

SideMenu